luni, ianuarie 21, 2008

si noi, romanii, cand ?

O rana mai veche a mea se deschide zilele astea prin semnarea acordului in proiectul South Stream intre Bulgaria si Rusia. E clar ca pana si Bulgaria ca tara influenta ne-o ia inainte, e clar ca Ungaria, Ukraina sau Polonia sunt deja cu 2 pasi inainte, iar partea care ma supara si care nu o inteleg este dece toata lumea face parteneriate strategice, de ce toti incearca(natural) sa isi "traga patura pe partea lor" si noi nimic. si noi nimic acum 100 de ani, noi nimic acum 50 acum 20 si nici in 2008.
Pe romanasii nostri ii intereseaza sa le fie bine lor si daca se poate "sa moara capra vecinului". Noi evindent am tras din nou lozul necastigator cu Nabucco, care desi sustinut de UE si SUA nu se misca deloc, pentur ca la noi nu negociaza nimeni pentru Romania pentru ca inca suntem prea aproape geografic de Rusia si pentru ca iritat la ora asta spun ca specialistii nostri isi vad de treburile lor si nu sunt lasati sa acceada la pozitii influente si importante.
Daca tot am inceput o sa spun si ca admir caracterul nemtesc care boicoteaza un produs ca Nokia numai pentru ca se simt ei tradati, si ies in strada si politicienii dau tonul. Oare cand o sa avem initiativa si timpul necesar sa ne aratam si noi eficient frustrarea despre o anumita situati si sa mai lasam acel "asta e" si sa intoarcem spatele.
..iar pentru tinerii care sper sa invete mult din toate aceste situatii, chissiezzz !

Niciun comentariu: