duminică, februarie 17, 2008

Kosovo who ?

Acest mesaj vreau sa se constituie intr-un semnal de alarma, ce il folosesc pentru a trezi la realitate pe toti romanii care au impresia ca votul lor nu conteaza. Acum vin si va spun alungati ignoranta pentru ca este foarte periculoasa si poate duce la situatii terifiante precum 'cazul' Kosovo; numai cand te gandesti ca acolo a fost o purificare etnica.
De obicei nu sunt transat fiind un diplomat care lasa loc de discutii totdeauna, dar astazi trebuie sa fiu de partea sarbilor pe care i-am admirat intotdeuna ca natie, ca popor darz, ca si trasaturi ce ii definesc si vin si intreb "Kosovo who ?". Nu am auzit ca sa aiba traditii, limba sau istorie care sa ii defineasca iar 'codrul,raul,ramul' acolo is inca fratii sarbilor.
Situatia e foarte simpla, cineva i-a primit in casa, li s-a oferit un deget si au luat toata mana ! ei bine voi dezaproba totdeuna asemenea gandiri josnice si rusinoase !
in asemenea situatii de incertitudine si razboi.. no chissiezz !

2 comentarii:

Bute spunea...

Corect. Total de acord. Si cand te gandesti ca si la noi se poate intampla asa ceva (cel putin teoretic) ... Si o mare parte din vina o au toti cei care nu isi exprima parerea atunci cand e necesar si asa altii care sunt constanti si consecventi castiga tot mai multa putere. Cred ca stii bine la ce ma refer ca doar esti din Mures ca si mine :p

Anonim spunea...

Bute la noi nu se intampla asta pt ca am avut norocul sa ajunga la putere udmr si s-au autoizolat la Bucuresti de problemele ce ii ardeau pe anumiti maghiari mai extremisti.. si atunci am scapat iar acum este imposibil pt ca minoritatile sunt foarte bine tratate in Romania. Serbia plateste decizia de a merge cu tancurile peste ei.. o greseala enorma politica.