joi, martie 17, 2011

' ..eu nu fac asta in Romania ! '

Venind in dimineata aceasta spre birou ascultam din nou Kiss fm, radioul care ma bine dispune de dimineata. Oana si Mishu s-au legat de subiectul manifestatiei de ieri din Bucuresti si ironizand atat amploarea cat si calitatea desfasurarilor de acolo s-au gandit sa intrebe telefonic audienta daca ar fi reactionat la fel ca si manifestantii.
Ei bine nu vreau neaparat sa ma leg de partea de miting, ci vreau sa trag o concluzie, care defapt o am in minte de muulta vreme si care a subliniat-o si Mishu gainusa dupa 3-4 telefoane. Practic toti interlocutorii ce au sunat au spus ca e bine sa iasa lumea, ca ei nu au mers din diferite motive.. DAR SI DACA AR FI PUTUT EI NU AR FI FACUT UNA SAU ALTA IN ROMANIA ! Concluzia de care va spuneam m-a lovit imediat, si practic asta este si esenta mai noua a romanului. ' Noi nu facem prea multe lucruri in Romania, nu muncim ca si cum o facem in strainatate, nu pastram curatenia ca si cum o facem in strainatate, cand ajungem la noi acasa ne piere bunul simt.. si muuulte alte lucruri pe care inafara granitelor le facem ca un cetatean model, vestic dar cand ajungem in Romania ne purtam ca esticii.'

Nu pot sa ma abtin sa nu scriu in contiunare si sa nu trag semnale de alarma ca e cazul ca noi, FIECARE DINTRE NOI, sa incepem sa punem osul la cresterea personala astfel incat in 10-20 de ani sa reusim sa recuperam cultul muncii, cultura bazata pe valori si bunul simt !

p.s. pentru toti cei care simtiti ca impreuna putem creste societeatea romaneasca.. chissiezzz !

Niciun comentariu: