joi, aprilie 03, 2008

NATO modern sau blocat de Rusia ?


Pot sa incep prin a felicita echipa de protocol a presedintelui Romaniei pentru 'settingul' foarte expresiv de la Neptun unde s-a tinut conferinta de presa. Conferinta pe care presedintele Bush i-a 'dedicat-o' presedintelui Traian Basescu vorbind doar laudativ despre Romania sub conducerea sa. Laudativ dar atat, as trage o mica concluzie, pentru ca nu am vazut sa se hotarasca nimic eficient la discutiile ce au precedat intalnirea cu presa.
Cat despre lucrarile NATO ce au inceput astazi pot sa zic ca nu dau semne pozitive de modernizare a Aliantei. In ideea in care presedintele Putin are deja 'avocati' prea puternici deja prezenti la lucrari(Franta, Germania, Olanda) care sunt contra acordarii MAP Ukrainei si Georgiei. Iar Macedonia se pare ca nu si-a 'rezolvat' neintelegerile cu Grecia. Pentru ca toate deciziile in interiorul aliantei se iau prin consens este foarte clar ca SUMMIT-ul de la Bucuresti va ramane destul de subtire ca decizii favorabile extinderii. Argumentele raman pro si contra dar NATO demonstreaza din nou ca a ramas cu aceeasi gandire rigida si nu stie sa se modernizeze..desi spre uimirea mea Bush a incercat lucruri marete acum pe final de mandat. Poate tocmai ca e pe final nu mai reuseste sa se impuna in fata noilor lideri Merkel, Sarkoszy si chiar Medvedev-Putin.
anyway "make love not war !" and chissiezzz for that

2 comentarii:

Anonim spunea...

I'm already making love :D
Peace man!

Anonim spunea...

nu e blocat de rusia, au stabilit, 2 iei tu, 2 pastrezi tu, daca imi trimiti 2 prajituri cu frisca "Ca-cadou" atunci te las sa gusti si tu din prajitura mea cu ciocolata :p