vineri, aprilie 04, 2008

piatra de temelie ?!

Rand pe rand au plecat presedintii si care mai decare au declarat pentru presa din tara lor ca au negociat dur si nu si-au nuantat pozitiile. Poate doar presedintele Bush a fost mai nunatant in pozitia lui si diplomat cu gazdele lui, dar el pe de alta parte a dat impresia ca a fost ineficient.
O imagine istorica a Bucurestiului care, in 2008, a fost centrul lumii pentru 3 zile, in care autoritatiile noastre au fost la mare inaltime ca organizare si cred ca si-au trecut testul de capacitate. Dupa parerea mea niciodata Romania nu a avut o asemenea importanta in lume si cred ca nu va mai avea sigur in urmatorii 100 de ani.. cu siguranta s-a facut istorie.
Vor ramane pentru mult timp imaginile intalnirilor paralele Bush-Tariceanu si Putin-Basescu gazduite de romani si nu pot sa ma gandesc la un mod mai eficient de a-ti impune o agenda si o pozitie decat acasa la tine.
Cred ca dupa acest SUMMIT, toti cei implicati , in frunte cu presedintele Traian Basescu au crescut mult in ochii romanilor, in ochii partenerilor de negocieri cat si pe plan personal. Cu siguranta in urmatorii 6 ani Romania va avea alt statut la orice masa a negocierilor iar parerea noastra va fi ascultata cu mare atentie !!!
Am devenit jucatori mai importanti pe plan international poate si pentru ca suntem condusi de un capitan, care a stiut mai bine sa abordeze o relatie cu un KGB-ist.


p.s. Eficienta acestor intalniri doar timpul ne-o poate da clar.

Niciun comentariu: